POROČILO : IRO IZPITI NA ČEŠKEM – SPALENISTE 27.-29.6.2014

IRO izpitov na Češkem v Spalenistu se nas je udeležila večina vodnikov, in sicer Modic Borut z Isho in Rayem, Zibler Sava s Furjo, Sterle Andrej z Gezo, Smerdel Sara z Oro in Tomaž Džuban z Valom.

Vreme je bilo lepo, nastanitev super, hrana še boljša, izpiti pa precej težki, oziroma specifični. Teren za iskanje pogrešanih v naravi je bil gosto, tako rekoč neprehodno, zaraščen z grmičevjem borovnic, vetra pa je bilo le za vzorec. Tako sva  s Saro in najinima psičkama delili usodo večine udeležencev in nisva našli vseh pogrešanih. Ruševina je bila tudi svoja zgodba s paletami, glasno glasbo in velikim številom ljudi na ruševini. Za Tomaža in Vala je bil to prvi B izpit in res težka situacija, tudi rutinerki Ishi je spodletelo, Ray pa je delil usodo svojega brata Vala. Ker je bila za vse naše pse situacija nova, je bila prednost domačega terena in preteklega treninga na ruševini očitna. Andrej je z Gezo »izvlekel« vse tri in nam polepšal dan, saj je bil edini uspešen na tokratnih izpitih. Bo pa naslednjič bolje.

Sicer je pa celoten kompleks v Spalenistu odličen in zelo primeren za kakšne bodoče treninge. Težka ruševina, zaraščen gozd, urejen poligon in možnosti za bivanje na sami lokaciji.

Ne glede na skromno uspešnost na izpitih pa smo preživeli tri krasne dneve med prijatelji in tudi to je pomembno.

Posted in Novice.