POROČILO : IRO IZPITI NA SLOVAŠKEM – DONOVALY 22.-24.08.2014

Glede na to, da so na Slovaškem v Donovalyju potekali  IRO izpiti, se nas je iz našega društva EVRPL prijavila kar večina članov. Na izpite smo se prijavili Modic Borut z Isho in Rayem, Zibler Sava s Furjo, Sterle Andrej z Gezo, Smerdel Sara z Oro, Gregorčič Denis s Fly in moja malenkost  z Uran.

Pot je bila kar dolga,  približno 660 km, kar pomeni da smo se vozili dobrih 6 ur in 30 min, seveda  če postankov ne upoštevamo. Naša karavana treh avtomobilov je štartala s počivališča na Lukovici ob 8 uri zjutraj. Tisti dan je bila točnost naša vrlina, zato smo se kot je bilo planirano odpravili na našo potovanje, ki je vodilo preko Slovenije in Avstrije do Slovaške. Glede na to, da sta bili v vsakem vozilu po dve osebi, nam na poti ni bilo dolgčas. Meni se je najbolj v spomin vtisnila meja med Avstrijo in Slovaško, to pa zato, ker smo bili na avstrijski strani obdani ves čas z vetrnicami, ko pa smo prečkali mejo, pa so kar na enkrat zginile in pred nami je bila dežela polna nizkega hribovja in veliko obdelane površine. Pred mejo s Slovaško se je naši karavani priključil tudi Borut z Edito in tako je bila naša skupina zdaj popolna. Pot do naših apartmajev smo našli s pomočjo GPS-ov.

V Donovalyju smo našli prijetno restavracijo z imenom Koliba, ki je bila naša glavna postojanka za kosila in večerje. Hrana je bila odlična, zato smo vsi komaj čakali na večerje in na pestro ponudbo tako domačih slovaških specialitet, kot vrsto drugih odličnih jedi. Po večerji pa je sledil bowling večer in to kar dva dni zapovrstjo. Družba je bila odlična, saj smo se kot prijatelji in pesjanarji zabavali in sproščali. Nekateri so bili v bowlingu boljši, drugi smo bili malo manj, vendar je bila zato družba odlična. Naš Andrej je bil prvič na bowlingu in na koncu postal kralj steze.

Izpiti so se začeli v petek, kjer sem bila jaz prva, da sem prebila led, zaključili pa so se v nedeljo, ko je zadnja nastopila Sava. Izpite smo imeli razporejene na vse dneve in vse možne ure. Po treh dneh izpitnega stresa in tako veselih kot žalostnih novic, so se izpiti končali. Za nekatere bolje, za nekatere slabše. Med najboljšimi sta se na izpitih uvrstili Sara z Oro, ki je bila na koncu druga na iskanju v ruševini in poleg tega dosegla normo za svetovno prvenstvo in pa Borut z Isho, ki sta prav tako dosegla normo. Uspešno so opravili izpite še Sava s Furjo in Andrej z Gezo na iskanju pogrešanih v naravi ter Borut z Ray-em na ruševini. Manj uspešna sva bila Denis s Fly in jaz z Uran. Na koncu smo bili zelo veseli, ker se je vreme držalo kar tri dni in je začelo malo deževati šele na razglasitvi rezultatov. Čeprav sama malo manj dobre volje pa sem bila vesela  za moje društvene prijatelje, saj smo bili kot ekipa zelo uspešni. Vesela sem bila tudi, da se vračamo domov, kajti  tale mraz na Slovaškem, ki je dišal kar po snegu, je bil že mogoče super za pse, jaz pa bi raje imela manj vetrovno in nekaj stopinj toplejše vreme. Po končani razglasitvi je nastala še naša skupinska fotka in želja, da bi bili drugič še bolj uspešni  kot društvo in prijatelji, ki imajo skupne cilje. Pot v Slovenijo je minila kot bi mignil, saj smo vsi v glavah že premlevali, kaj nas čaka naprej, kakšne dogodivščine, treningi in izpiti.

Še enkrat čestitka vsem našim uspešnim vodnikom in njihovim psom, prav tako pa sem vesela tudi za naju z Denisom, čeprav se nama je izpit ponesrečil, pridobila pa sva nove izkušnje in preživela nekaj prijetnih dni v družbi prijateljev.

Nas vse skupaj pa čaka lepa pot naprej z našimi kosmatinci, ki so del našega življenja!

Posted in Novice.