ANDREJ STERLE DOSEGEL 3. MESTO NA SVETOVNEM PRVENSTVU

Enota reševalnih psov Slovenije z navdušenjem obvešča, da je  Slovenija dobila novo svetovno prvakinjo v iskanju pogrešanih oseb. V iskanju pogrešanih oseb v gozdu jezmagala Nevenka Štor s svojo psičko Neli. Na stopničkah je stal še Andrej Sterle s psičko Gezo, ki je dosegel prav tako odlično tretje mesto v iskanju pogrešanih v gozdu. Enota reševalnih psov Slovenije pa je dosegla poleg naslova svetovne prvakinje tudi zmagovalno mesto v ekipnem seštevku!
Čestitamo  in se veslimo z vami!

Na svetovnem prvenstvu reševalnih psov IRO, ki je potekalo na Danskem med 23. in 27. septembrom 2015, je Slovenijo zastopalo 19 članov slovenskih reševalcev – članov Enote reševalnih psov Slovenije in članov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. Odlične uvrstitve so dosegli tudi Igor Leban s Seven (doseženo 7. mesto v iskanju na ruševini), Iva Cestar z Juno (doseženo 12. mesto v iskanju na ruševini), Staša Vošnjak z Grifom (doseženo 14. mesto v iskanju na ruševini), Aleš Udovč z Brinco (doseženo 4. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu) in Tinkara Bezovšek s Shadow (doseženo 7. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu).

Tudi ekipno so Nevenka Štor z Neli, Tinkara Bezovšek s Shadow in Aleš Udovč z Brinco dosegli 1. mesto!

Gre za izjemne rezultate, ki potrjujejo, da so slovenski reševalci s psi med najboljšimi na svetu, z izvrstnimi nastopi tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu pa so potrdili svojo odlično pripravljenost v primeru naravnih nesreč in iskalnih akcij pogrešanih oseb, ko rešujejo življenja!

Vir: Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Posted in Novice.